Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wethouder: 'Fusie Activite is geen verbetering'

Bij de fusie van de Teylingse huizen LAS, Thuiszorg Groot Rijnland en ouderenzorg in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn tot zorgkoepel Activite is er het een en ander misgegaan. Dat zegt wethouder Leo van der Zon van de gemeente Teylingen vandaag in het Leidsch Dagblad. “Hier is het management wel op heel grote afstand van de dorpen komen te staan”, vindt de wethouder.

Deze week maakte Activite bekend dat een flink deel van de bejaarde bewoners van zorgcentrum Agnes in Voorhout niet naar Herenstaete verhuist, het ouderencomplex dat in opdracht van Agnes gebouwd werd. De wethouder wilde hierover in gesprek met Activite, maar kreeg nul op rekest. Het is voor het eerst dat hij het in deze 'extreme mate' meemaakt, zegt Van der Zon. “Maar in de discussie merkte ik de afstand van Activite tot de plaatsen waar ze werken. Als wij zeggen dat het gebouw anders moet, dan reageren zij: niks inspraak van de bevolking. Als je dat zegt dan sta je wel heel ver van de dagelijkse praktijk af.” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Conflict Leiden en ActiVite ten einde
Leiden en thuiszorgorganisatie ActiVite naar de rechter
Loonoffer ActiVite-medewerkers door aanbesteding wmo
Ontslagen dreigen bij thuiszorg ActiVite

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    jasmijn

    WWZ-MS-Valent wordt kennelijk angstvallig onder de pet gehouden. Zoek de discussie onder "zoeken"en dan: fusie bollenstreek. Er is niks nieuws onder de zon, maar het wordt de hoogste tijd dat de overgebleven leden van RvT en RvB in het dossier WWZ-MS-Valent het veld ruimen. Zonder gouden handdruk.

  • no-profile-image

    anoniempje

    die wethouder heeft de mond vol over activite, laat hem ook eens kritisch zijn over wwz-ms-valent.

Of registreer u om te kunnen reageren.