Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fusie Veluwse zorginstellingen afgekeurd

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de fusie tussen Stichting Zorgverlening het Baken en Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe niet goedgekeurd.
Fusie Veluwse zorginstellingen afgekeurd

Volgens de NMa zou door de fusie voor beide instellingen de belangrijkste concurrent wegvallen. Hierdoor zouden de keuzemogelijkheden voor cliënten afnemen en de huidige onderlinge concurrentie tussen de zorginstellingen vervallen.

Gevolgen

Sinds juni van dit jaar deed de NMa uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van een mogelijke fusie tussen beide zorginstellingen. Het onderzoek toont aan dat cliënten voor verpleeghuiszorg veelal kiezen voor een aanbieder in de directe omgeving. Cliënten zijn in deze regio dan ook vooral aangewezen op Zorggroep Noordwest-Veluwe en Het Baken.

Strategische samenwerking

Zorggroep Noordwest-Veluwe en Het Baken kondigden in oktober 2010 de voorgenomen fusie al aan. Die zou op 1 januari dit jaar moeten ingaan. Het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe beraden zich op strategische samenwerking zonder daadwerkelijke fusie. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NMa onderzoekt fusie in Noord-Veluwe
Dwangsom voor Zorggroep Noordwest-Veluwe
Ministerraad stemt in met scherpere fusieregels zorg

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    huubke

    ZE HEBBEN GELEERD VAN stichting philadelfia
    ze denken met een grote overlap hun fouten hiermmee te kunnen verdoezelen-Daar bestaat hun opleiding uit !

Of registreer u om te kunnen reageren.