Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Fusie Veluwse zorginstellingen afgekeurd

Annelies Vermeulen
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de fusie tussen Stichting Zorgverlening het Baken en Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe niet goedgekeurd.
Fusie Veluwse zorginstellingen afgekeurd

Volgens de NMa zou door de fusie voor beide instellingen de belangrijkste concurrent wegvallen. Hierdoor zouden de keuzemogelijkheden voor cliënten afnemen en de huidige onderlinge concurrentie tussen de zorginstellingen vervallen.

Gevolgen

Sinds juni van dit jaar deed de NMa uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van een mogelijke fusie tussen beide zorginstellingen. Het onderzoek toont aan dat cliënten voor verpleeghuiszorg veelal kiezen voor een aanbieder in de directe omgeving. Cliënten zijn in deze regio dan ook vooral aangewezen op Zorggroep Noordwest-Veluwe en Het Baken.

Strategische samenwerking

Zorggroep Noordwest-Veluwe en Het Baken kondigden in oktober 2010 de voorgenomen fusie al aan. Die zou op 1 januari dit jaar moeten ingaan. Het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe beraden zich op strategische samenwerking zonder daadwerkelijke fusie. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NMa onderzoekt fusie in Noord-Veluwe

Dwangsom voor Zorggroep Noordwest-Veluwe

Ministerraad stemt in met scherpere fusieregels zorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.