Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LangeLand Ziekenhuis wil bij ‘A12-combinatie’

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer wil hulp van de ziekenhuiscoöperatie die bekend staat als de ‘A12-combinatie’. De raden van bestuur en toezicht van het ziekenhuis denken door samenwerking met de coöperatie sterker te staan in de toekomst.
LangeLand Ziekenhuis wil bij ‘A12-combinatie’

Het LangeLand Ziekenhuis gaat onderzoek doen over hoe de Coöperatie kan helpen om de financiële problemen van het LangeLand te boven te komen. De coöperatie bestaat uit Medisch Centrum Haaglanden, Groene Hart Ziekenhuis, Bronovo-Nebo en het LangeLand Ziekenhuis. Het bestuur denkt in coöperatieverband beter met ‘het aangescherpte beleid van de overheid en niet toereikende middelen’ om te kunnen gaan. In het persbericht van het ziekenhuis staat: “Het afgelopen jaar is het voor het LangeLand Ziekenhuis duidelijk geworden dat als gevolg van de huidige ontwikkelingen de grens is bereikt om zelfstandig het volledige scala van zorgaanbod te kunnen blijven bieden.”

Coöperatieziekenhuizen

Het LangeLand Ziekenhuis werkt al langer samen met de coöperatieziekenhuizen. Volgens woordvoerder Jeanette Koster zal het onderzoek een toekomstplan voor het LangeLand ziekenhuis binnen de Coöperatie moeten opleveren. “Een eventuele integratie met de andere ziekenhuizen uit de coöperatie biedt het LangeLand de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en te vernieuwen en daarmee garant te kunnen blijven staan voor de beste zorg in Zoetermeer en omstreken”, aldus het bestuur van het ziekenhuis. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

'A12-combinatie' vormt coöperatie
Zorgcoöperatie Nederland stopt ermee

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 reacties

 • no-profile-image

  P.A Stoute

  Om de bewoners te garanderen van goede zorg,wordt er met de coöperatie om de tafel gezeten.Indien de coöperatie er voor kan zorgen dat er structuur en helderheid in het bedrijf terug kan komen,zal het de investering waard zijn,hetzij wel genoodzaakt in de hogere regionen te snijden.daar zal de kritische punten meest aanwezig zijn.Maar het uiteindelijke doel,is er te zijn voor de bewoners in en om het gebied zorg te verlenen.

 • no-profile-image

  dreesmann

  ik denk dat de cooperatie niet anders kan, maar of ze het ook echt willen. En waarom willen zorgverzekeraars en failiet ziekenhuis steunen?

 • no-profile-image

  M. Spaan

  Investeringen uit het verleden (lees het grote dure hotel) kan je niet vervroegd afschrijven zonder de 'zorg' te kort te doen. Door te investeren in (techniek) en (kennis) kan het effectief werken (veel expertise op één locatie) worden versterkt, en de 'kamerprijs' worden gedrukt; minder nazorg = goedkopere overnachting(en) = eerder (geholpen) naar huis.

 • no-profile-image

  Wim

  LLZ hoort al bij coöperatie, zie A12-combinatie vormt coöperatie, volgens mij geven ze aan geen mogelijkheden te zien zelfstandig door te gaan

 • no-profile-image

  dreesmann

  en wie zegt dat deze cooperatie dat wil?
  waarom een failliet ziekenhuis redden?

 • no-profile-image

  Maarten

  Tjonge wat zijn ze bang om te moeten concurreren. Heeft het bestuur dan geen enkele invloed op de prijs en de kwaliteit van de producten en diensten die het ziekenhuis levert?

Of registreer u om te kunnen reageren.