Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bacterie in drinkwater verzorgingshuis

Op enkele plaatsen in Zeist is in het kraanwater een bacterie gevonden. Bewoners van een bejaardenhuis en enkele woningen aan de Driebergseweg en de Laan van Rijnwijk wordt geadviseerd het water drie minuten te koken voor gebruik.
Bacterie in drinkwater verzorgingshuis

Volgens waterbedrijf Vitens gaat het om een zogenoemde indicatiebacterie. Wanneer het water ongekookt wordt gedronken, bestaat de kans op maag- en darmklachten. De bewoners zijn op de hoogte gebracht. De maatregel duurt zeker enkele dagen. (Novum – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bacterie zit ook in Rotterdams revalidatiecentrum
Maasstad Ziekenhuis test patiënten op bacterie
Ziekenhuisbacterie rukt op in Europa
VUmc zet speurhond in tegen bacterie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.