Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiëntveiligheid in eerstelijnszorg wordt prioriteit

De patiëntveiligheid in de eerste lijn moet verbeterd worden. Daarover hebben huisartsen, apothekers, tandartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners afspraken gemaakt. Die staan in een convenant patiëntveiligheid dat vandaag is aangeboden aan minister Klink van VWS, zo meldt de site van Zorgverzekeraars Nederland.

Eind 2011 moet met een systeem gewerkt worden waarmee de zorgverleners incidenten in de zorg veilig kunnen melden en analyseren. Daarnaast hebben de ondertekenaars afspraken gemaakt over het verbeteren van de patiëntendossiers, de telefonische bereikbaarheid en de overdracht van medicatiegegevens.

Met dit convenant willen de zorgverleners in de eerstelijn laten zien dat patiëntveiligheid voor hen prioriteit heeft. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.