Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

EPD-hackende arts wordt niet vervolgd

De Britse arts die de EPD’s van de Britse premier Gordon Brown en Schotse premier Alex Salmond hackte, gaat vrijuit.

Andrew Jamieson werd aangeklaagd, maar wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie acht dit niet in het publiek belang. De arts bekeek de bestanden alleen uit nieuwsgierigheid, hij gaf de informatie niet aan anderen door en gebruikte die ook niet om er financieel beter van te worden. Als Jamieson nog eens rondneust in elektronische patiëntendossiers, dan zal hij ook voor de eerste aanklacht terecht moeten staan. In de dossiers staan namen, leeftijd, adresgegevens, medicatie en allergische reacties. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.