Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiëntenclubs lanceren online patiëntencommunity

Het Astma Fonds, Reumapatiëntenbond en de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) lanceren vandaag gezamenlijk de patiëntencommunity Iemandzoalsik.nl.
Patiëntenclubs lanceren online patiëntencommunity

De community is een social mediaplatform voor mensen met een chronische ziekte en hun omgeving. Hiermee willen de verenigingen inspringen op de trend dat steeds meer chronisch zieken zich frequent op sociale mediaplatforms bevinden.

Iemandzoalsik.nl

Op Iemandzoalsik.nl kunnen mensen met een chronische ziekte en hun familie, mantelzorgers en andere betrokkenen op één plek kennis, ervaringen en emoties delen over het leven met een beperking.

Uniek

Uniek aan het project is dat drie patiëntenverenigingen de handen ineenslaan en gezamenlijk een project voor alle chronisch zieken uitvoeren. Volgens de clubs kunnen chronisch zieken samen de kwaliteit van hun leven verbeteren. “Of je nu ernstig astma hebt, de spierziekte ALS of in een rolstoel zit, je loopt vaak tegen dezelfde dingen aan. Zo kan het gebeuren dat iemand met ALS tips krijgt van iemand met een longziekte. Dat is uniek in Nederland.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  Saskia Vermeulen, Simac ShareCare

  @Leo. Je kunt zelf nieuwe groepen aanmaken, dus voeg de diabeten e.d. zelf toe. voor en door de patient. Mooi product hoor.

 • no-profile-image

  Mark Weghorst

  MijnZorgnet maakt gebruik van DigiD en schiet daarmee dit doel voorbij. Uitwisseling kan prima op deze manier. Graag zelfs. En spoken (neppatienten, verkopers) filteren zich uit. Kijk naar andere fora.

 • no-profile-image

  Heleen van der Leest

  Wie betaalt (direct of indirect) deze site? Er kunnen neppatienten op de community komen die bepaalde medicijnen of behandelingen aanbevelen.jldlx

 • no-profile-image

  Mark de Lange

  Goed initiatief, maar maak aub gebruik van bestaande oplossingen zoals Mijnzorgnet.

 • no-profile-image

  Leo Vollebregt , InnoSana

  Heel goed en nu nog de samenwerking met diabeten , hartpatienten etc want die zijn ook goed bezig , en veel chronische patienten hebben meerdere aandoeningen.

Of registreer u om te kunnen reageren.