Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers: ‘Er komt geen nieuwe EPD-wet’

Er komt geen nieuwe EPD-wet maar bestaande wetgeving zal worden ‘opgeplust’ om zaken zoals privacy, normen en standaarden en beveiliging met betrekking tot de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens te regelen. Dat heeft minister Edith Schippers vandaag aangekondigd tijdens een debat over het EPD in de Tweede Kamer.
Schippers: ‘Er komt geen nieuwe EPD-wet’

Ook zal de minister een onderzoek laten verrichten naar de besluitvorming rondom het landelijk EPD. Aan Nictiz heeft Schippers gevraagd om voor 11 juni met een voorstel te komen met hoe het verder moet met het landelijk schakelpunt (LSP). Duidelijk is in ieder geval dat VWS haar handen aftrekt van het LSP en dat het aan de private partijen zoals de KNMG en KNMP is om het LSP wel of niet in de lucht te houden.

Nictiz zal geen subsidie meer krijgen voor het LSP en alleen nog geld ontvangen voor het ontwikkelen van standaarden en normen voor de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Afwijzing EPD door Eerste Kamer gemiste kans voor patiënt
Een streep door het EPD
CBP: Nictiz kan niet verantwoordelijk zijn voor EPD

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.