Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe subsidie voor cliëntenzeggenschap

Zorg voor Beter opent een nieuwe subsidieronde voor projecten rondom medezeggenschap en eigen regie van de cliënt. In totaal is 800.000 euro beschikbaar, het maximale subsidiebedrag is 100.000 euro per project. Ideeën voor projecten kunnen worden ingediend tot 7 december aanstaande.
Nieuwe subsidie voor cliëntenzeggenschap

Volgens kennisinstituut Zorg voor Beter worden de ervaringen rondom cliëntenparticipatie nog te weinig gedeeld en niet goed toegepast. Het doel van deze subsidieronde is daarom het versterken van de kennis over zeggenschap en eigen regie van cliënten en hun vertegenwoordigers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over het ondersteunen van klanten bij het opstellen van hun zorgleefplan of ondersteuning bij het opzetten van cliëntenraden.

Deelname

Cliëntenorganisaties of bestaande samenwerkingsverbanden waar cliënten aan deelnemen kunnen zich inschrijven voor de subsidie. Randvoorwaarde hierbij is dat het projectidee in samenwerking met zorginstellingen en de vertegenwoordiging van de cliënt in die instellingen wordt ingediend. Samenwerking met een kennisinstituut, beroeps- of brancheorganisatie is een pré. Meer informatie over deze subsidieronde, de criteria, procedure en het indienen van projectideeën vindt u op de website van ZonMw. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De essentie van Zorg voor Beter
Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw
Patiëntenkoepels voeren onderlinge strijd om cliëntnotitie
Thuiszorg Emile begeleidt cliënt via twitter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.