Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Den Helder heeft mantelzorg voor katten van ouderen

Ouderen in Den Helder met een kat kunnen binnenkort mantelzorg voor hun huisdier aanvragen. Stichting de Kattenboet in Den Helder begint daartoe met de plaatselijke Vrijwilligerscentrale een speciaal project, zo meldde de gemeente Den Helder dinsdag.
Den Helder heeft mantelzorg voor katten van ouderen

Het initiatief moet voorkomen dat ouderen hun kat moeten wegdoen als ze er niet meer goed voor kunnen zorgen. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de kattenbak en het borstelen. Ook kunnen ze met de kat naar de dierenarts of voor het dier zorgen als de eigenaar in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Huisdieren

De gemeente juicht het initiatief toe en ondersteunt de plannen om de zorg ook aan te bieden voor andere huisdieren, zoals honden en vogels. Volgens de gemeente is een huisdier vaak van groot belang voor ouderen, zeker als zij slechter ter been raken en hun sociale netwerk steeds kleiner wordt. (ANP)

Lees meer:

Helpjemee.nl nieuwe site voor mantelzorgers
Slechte realtie zorginstelling en mantelzorger
Allochtonen leunen te zwaar op mantelzorg
Gemeenten houden mantelzorgbeloning op zak

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

Of registreer u om te kunnen reageren.