Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MRSA op longafdeling Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft een opnamestop voor nieuwe longpatiënten afgekondigd, nadat bij drie patiënten van de longafdeling de MRSA-bacterie is vastgesteld. De patiënten worden nu geïsoleerd verpleegd. Dat meldt persbureau Novum.
MRSA op longafdeling Westfriesgasthuis

Eerdere kamergenoten van de besmette patiënten en het verplegend personeel worden onderzocht. Dat meldde het ziekenhuis gisteren. De uitslag van de onderzoeken wordt vandaag verwacht. Het ziekenhuis heeft om verspreiding te voorkomen ook de bezoekregeling op de longafdeling beperkt. (Novum – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom
Hoogleraar dempt paniek over MRSA
Rijnstateziekenhuis tes op MRSA

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

  • no-profile-image

    Hans

    Na Maasstaad is de gekte zo groot geworden dat we nu ook al een MRSA-tje publiek melden

  • no-profile-image

    Wilma Breddels

    Als er ergens een vloek op rust dan is het op de "wisselende contacten"van artsen en verpleegkundigen aan bed. Als er 1 gapend gat is in de verpleegkundige/medische opleidingen dan is het wel de noodzaak van sociale hygiëne en het naleven hiervan. Hoe vaak is visite lopen handgeven begripvol op de rand van het bed zitten etc etc. Handen wassen blijft een cruciaal punt. Na eigen ervaring bij opname heb ik eens geobserveerd hoe vaak de zorgverlener in de "fout"ging. Geloof mij vrij het is om te huilen. Dus laten we (gewassen) hand in eigen boezem steken, oppassen betekend handen wassen

Of registreer u om te kunnen reageren.