Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ic Ziekenhuis St Jansdal weer open

De intensivecareafdeling van het Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is weer open. Dat heeft het ziekenhuis maandag gemeld.
Ic Ziekenhuis St Jansdal weer open

St Jansdal kondigde vorige week een opnamestop af, nadat drie patiënten besmet bleken te zijn met de Klebsiellabacterie. Toen de patiënten waren overgebracht naar andere ziekenhuizen, is de afdeling helemaal leeggemaakt, zijn de afvoerleidingen vervangen en is alle apparatuur grondig schoongemaakt. Ook zijn de oude wastafels vervangen door nieuwe exemplaren.

Bacterie

Het ziekenhuis kan naar eigen zeggen nog niet uitsluiten dat de bacterie weer opduikt. 'De ervaring leert dat dergelijke besmettingen zeer hardnekkig kunnen zijn.' (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Sint Jansdal kampt weer met Klebsiella
St Jansdal automatiseert patiëntverwijzingen
St Jansdal heeft IC weer deels opengesteld
Albert Arp nieuwe bestuursvoorzitter St Jansdal

Of registreer u om te kunnen reageren.