Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dementie Monitor concentreert kennis dementie

Vier zorgorganisaties gaan samenwerken om kennis over dementie te bundelen in de Dementie Monitor. De DementieMonitor wordt gebouwd door ZorgDNA en is naar verwachting eind 2013 gereed.
Dementie Monitor concentreert kennis dementie
Foto: ANP

De partijen die meewerken zijn Alzheimer Nederland, de Radboud Universiteit, VUmc, Ideon en The Competence Group. De monitor moet een einde maken aan de kenniskloof van zorgverleners rondom het thema dementie. ‘Zorgvragers bestaan in toenemende mate uit mensen met dementie’, meldt Tom van der Meulen van Ideon. ‘Dat vraagt van zorgverleners om specifieke kennis en vaardigheden. Helaas is het zowel voor de zorgverlener als het management vaak onduidelijk waar precies de kennisbehoefte ligt.’ De Dementie Monitor brengt de kennisbehoefte in kaart en geeft het management de middelen om hierop organisatiebreed in te spelen.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • linkerkant

    Dit komt voornamelijk dat de demente mens zeer individueel benaderd moet worden agv de onderlinge verschillende symptomen als gevolg van medicatie-gebruik e. d..

Of registreer u om te kunnen reageren.