Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa handhaaft oordeel fusie St. Antonius/Hofpoort

De Nederlandse Zorgautoriteit wijst het bezwaar tegen de fusie af. De cliëntenraad van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden was tegen de fusie.
handschudden300stockxchng.jpg

De raad van bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft de cliëntenraad zorgvuldig betrokken bij de plannen voor de fusie met het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit, in haar oordeel over een bezwaar van de cliëntenraad van het Hofpoort Ziekenhuis. 

Hofpoort Ziekenhuis
De NZa stelt dat de cliëntenraad door de raad van bestuur van het Hofpoort Ziekenhuis tijdig en op begrijpelijke wijze op de hoogte is gebracht van de fusieplannen. Ook heeft de raad van bestuur de aanbevelingen van de cliëntenraad overtuigend en beargumenteerd meegewogen in de besluitvorming.

Ziekenhuiszorg
In het alternatieve plan van de cliëntenraad bleef het grootste gedeelte van de klinische ziekenhuiszorg, inclusief de spoedeisende hulp en de verloskunde, behouden in Woerden. De NZa zegt te begrijpen dat de cliëntenraad teleurgesteld is over de uitkomsten van de fusie. In een fusieproces hebben stakeholders zoals de cliëntenraad een adviserende rol. De cliëntenraad kan nog bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in beroep gaan tegen het besluit van de NZa.

Of registreer u om te kunnen reageren.