Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa handhaaft oordeel fusie St. Antonius/Hofpoort

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Zorgautoriteit wijst het bezwaar tegen de fusie af. De cliëntenraad van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden was tegen de fusie.
handschudden300stockxchng.jpg

De raad van bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft de cliëntenraad zorgvuldig betrokken bij de plannen voor de fusie met het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit, in haar oordeel over een bezwaar van de cliëntenraad van het Hofpoort Ziekenhuis. 

Hofpoort Ziekenhuis
De NZa stelt dat de cliëntenraad door de raad van bestuur van het Hofpoort Ziekenhuis tijdig en op begrijpelijke wijze op de hoogte is gebracht van de fusieplannen. Ook heeft de raad van bestuur de aanbevelingen van de cliëntenraad overtuigend en beargumenteerd meegewogen in de besluitvorming.

Ziekenhuiszorg
In het alternatieve plan van de cliëntenraad bleef het grootste gedeelte van de klinische ziekenhuiszorg, inclusief de spoedeisende hulp en de verloskunde, behouden in Woerden. De NZa zegt te begrijpen dat de cliëntenraad teleurgesteld is over de uitkomsten van de fusie. In een fusieproces hebben stakeholders zoals de cliëntenraad een adviserende rol. De cliëntenraad kan nog bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in beroep gaan tegen het besluit van de NZa.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.