Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen pakken tekort ok-hulp samen aan

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en de Nijmeegse ziekenhuizen UMC St Radboud en Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gaan samenwerken op personeelstekort in de operatiekamer aan te pakken. Dat meldt De Gelderlander in een bericht.

Een tijdelijk personeelsoverschot wordt doorverwezen naar een van de andere ziekenhuizen. Het aantal opleidingsplaatsen wordt uitgebreid. Ook komen er gezamenlijke afspraken om arbeidsvoorwaarden van ok-assistenten en anesthesiemedewerkers te verbeteren.

Minder operaties

Het personeelstekort speelt vooral een rol bij Ziekenhuis Rijnstate, onderdeel van de Alysis Zorggroep. Rijnstate heeft tot nu toe in 2009 500 operaties minder verricht dan over dezelfde periode in 2008. "We hadden voor 2009 juist twee procent meer operaties begroot dan in 2008", aldus een woordvoerster in het dagblad.

Personeel inhuren

De andere twee ziekenhuizen konden wel alle operaties uitvoeren, maar moesten daarvoor wel steeds meer ok-personeel van buiten inhuren. (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Sterke stijging personeelskosten van ziekenhuizen
Aantal personeelsadvertenties voor zorg stijgt explosief
'Personeelsafspraak ziekenhuizen is kartelvorming'

130701

Of registreer u om te kunnen reageren.