Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Henk Nies wordt hoogleraar Organisatie en beleid van zorg

Henk Nies, bestuursvoorzitter van Vilans, is op 21 december 2011 benoemd als bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg voor de komende vijf jaar. De leerstoel is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Het Zonnehuis, Vrije Universiteit Amsterdam en Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg. Nies volgt Martin Boekholdt op.
Henk Nies
Henk Nies

De leerstoel richt zich op het management van zorgprocessen en op netwerken. De afdeling Organisatiewetenschappen van de VU en het onderzoeksinstituut Work, Care and Welfare onderzoeken hoe ouderen de zorg gebruiken en hoe ouderen die zelf geven.

Vilans

Kenniscentrum Vilans werkt al jaren aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg, ondersteunt zorgorganisaties bij het implementeren van veranderingen en ontwikkelt ketensamenwerking. Samen met professionals zet Vilans cliëntgerichtheid, mentaal welbevinden en informele zorg op de kaart. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    J Creemers

    Wij werken zelfsturend, maar het lukt niet om de zorg kostendekkend te maken. De organistatie wil terug naar een hierarchische structuur. Wat kunnen we doen?

Of registreer u om te kunnen reageren.