Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ViVa!-personeel gaat kamperen in tuin stadhuis

De thuiszorgmedewerkers van ViVa! Zorggroep die nu al weken actievoeren tegen geplande salariskorting en ontslagen, gaan vanaf maandavond kamperen in de tuin van het stadhuis van Haarlem. De actie duurt tot en met donderdag. Dat meldt het Haarlems Dagblad.
ViVa!-personeel gaat kamperen in tuin stadhuis

De actievoerders van ’wij zijn de thuiszorg’ zetten tien tentjes op. Vanaf maandagavond vergadert de gemeente over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Op dinsdag en woensdag staken zo’n honderd thuiszorgmedewerkers.

Korting en ontslagen

ViVa! Zorggroep kondigde eerder aan het uurloon van 650 medewerkers met meer dan twee euro te willen verlagen. Wanneer de medewerkers niet akkoord gaan, vraagt de organisatie ontslag aan. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Medewerkers ViVa! voeren actie bij gemeente
Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking
UWV ontvangt circa 350 ontslagaanvragen ViVa!

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    aly

    Stakers sterkte.Jullie vechten voor een eerlijke zaak.laten de BOBO's maar inleveren.Mooi kantoor ,onkostenvergoeding,auto van de zaak en regelmatig uitgebreide etentjes. laat ze eens 2 weken meelopen met de gewone thuis zorgster.

Of registreer u om te kunnen reageren.