Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Anca Ansink nieuwe hoofdinspecteur cure

Anca Ansink wordt per 1 oktober de nieuwe hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op haar website. Ansink volgt Wim Schellekens op, die eind april 2011 vertrok bij de IGZ.

Anca Ansink is op dit moment als directeur Sector Kennis en kwaliteit a.i. en regiomanager a.i. verbonden aan het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), locatie Rotterdam. Ze heeft het afgelopen half jaar mede de nieuwe organisatie IKNL vormgegeven. Deze is op 1 januari 2011 ontstaan uit de fusie van zeven regionale Integrale Kankercentra.

CV

Hieraan voorafgaand werkte Anca Ansink als directeur/bestuurder van het Integraal Kankercentrum Rotterdam (IKR). In die functie heeft ze het IKR de fusie ingeleid. Tot medio 2009 was ze medisch manager gynaecologische oncologie bij het Erasmus MC Daniel den Hoed en daarvoor gynaecologisch oncoloog en universitair docent in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schellekens stopt als hoofdinspecteur IGZ
Joke de Vries hoofdinstepcteur Verpleging en Langdurige Zorg
IGZ onderzoekt veertien gevallen oudernmishandeling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.