Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Neuroloog AMC moet onmiddellijk stoppen

Neuroloog Rien Vermeulen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, moet met onmiddellijke ingang stoppen met de behandeling van zijn patiënten. De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft daartoe besloten naar aanleiding van de uitlatingen van Vermeulen in de actualiteitenrubrieken EenVandaag en KRO Brandpunt over de affaire rond de omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen.
Neuroloog AMC moet onmiddellijk stoppen

Vermeulen nam het op voor Jansen, die zichzelf voorheen Ernst Jansen Steur noemde. Hij stelde dat in de neurologie vaker verkeerde diagnoses worden gesteld en gaf toe dat hij zelf ook bepaalde gegevens had vervalst om mensen met de diagnose alzheimer het medicijn Exelon te kunnen voorschrijven, zo schrijft het NRC Handelsblad.

 

Onderzoek

Vermeulen nam op 1 april 2010 afscheid als afdelingshoofd bij het AMC. Hij behandelde nog enkele tientallen patiënten. Zij worden overgenomen door andere neurologen.

Het wetenschappelijk onderzoek waar Vermeulen nog mee bezig is, kan hij gewoon afronden, aldus de woordvoerder van het AMC in de krant.


Inspectie

Yme Drost, de letselschade-expert die slachtoffers van Jansen vertegenwoordigt, heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie zeg ernaar te zullen kijken.

2 reacties

  • Seb

    Zo zien we maar weer, vooral je mond houden, al weet je beter. Eerlijkheid wordt niet beloond. Het falen van wet- en regelgeving mag niet openbaar worden gemaakt op straffe van vervolging op basis van diezelfde falende wetten.

  • Amiz Delft

    Op zich is de openheid van Rien Vermeulen niet verkeerd, maar de openbaarheid en het momentum is iets te veel van het goede. Eerst spreekt de rechter. Daarom had het AMC eigenlijk even kunnen wachten met hun uitspraak, lijkt mij.

Of registreer u om te kunnen reageren.