Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Neuroloog AMC moet onmiddellijk stoppen

Neuroloog Rien Vermeulen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, moet met onmiddellijke ingang stoppen met de behandeling van zijn patiënten. De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft daartoe besloten naar aanleiding van de uitlatingen van Vermeulen in de actualiteitenrubrieken EenVandaag en KRO Brandpunt over de affaire rond de omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen.
Neuroloog AMC moet onmiddellijk stoppen

Vermeulen nam het op voor Jansen, die zichzelf voorheen Ernst Jansen Steur noemde. Hij stelde dat in de neurologie vaker verkeerde diagnoses worden gesteld en gaf toe dat hij zelf ook bepaalde gegevens had vervalst om mensen met de diagnose alzheimer het medicijn Exelon te kunnen voorschrijven, zo schrijft het NRC Handelsblad.

 

Onderzoek

Vermeulen nam op 1 april 2010 afscheid als afdelingshoofd bij het AMC. Hij behandelde nog enkele tientallen patiënten. Zij worden overgenomen door andere neurologen.

Het wetenschappelijk onderzoek waar Vermeulen nog mee bezig is, kan hij gewoon afronden, aldus de woordvoerder van het AMC in de krant.


Inspectie

Yme Drost, de letselschade-expert die slachtoffers van Jansen vertegenwoordigt, heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie zeg ernaar te zullen kijken.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.