Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Rechter verbiedt bezettingen zorginstelling

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta mogen de 35 vestigingen niet meer bezetten.
Rechter verbiedt bezettingen zorginstelling

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta mogen de 35 vestigingen niet meer bezetten. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding donderdag. Zaterdag namen ongeveer 100 medewerkers van het onder Amsta vallende verpleegtehuis Sarphatihuis 'bezit' van die locatie. Toen was een gesprek bedongen met de directie over geld voor extra handen aan het bed. Volgens Amsta kon tijdens de bezetting niet worden nagegaan of de veiligheid van cliënten was gegarandeerd. Het kort geding was bedoeld, zo stelt Amsta donderdagavond, om bezettingen te voorkomen en niet om andere acties tegen te gaan. Vrijdag leggen medewerkers van Amsta opnieuw het werk neer, aldus Abvakabo FNV. (ANP)

Eén reactie

  • windoos

    Tragisch de macht van de managers, waardoor de gezondheidszorg een banen- carrousel is geworden voor praatzieke huismoeders met een hbo-opleiding.
    Geef de zorg weer terug aan de zieken en verzorgenden en laat de managers een ander bedrijfstak parasiteren.

Of registreer u om te kunnen reageren.