Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aad Koster in toezicht Zorgbalans

Mark van Dorresteijn
Aad Koster treedt per 1 januari 2016 toe tot de raad van toezicht en advies van Zorgbalans. Hij volgt Pieter Hermsen op, die aftreedt in verband met het verstrijken van zijn maximale zittingstermijn.
Aad Koster in toezicht Zorgbalans

Koster was gedurende 10 jaar directeur van ActiZ, de brancheorganisatie van zorgorganisaties in de ouderen- en thuiszorg, de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg. Op dit moment is hij tevens voorzitter van The European Association of Homes and Services for the Ageing (EAHSA), het Europese platform voor aanbieders van zorg, welzijn en wonen voor ouderen.

Marlies Ott, voorzitter van de raad van toezicht en advies: ‘We zijn trots dat Aad Koster bereid is toe te treden tot onze raad van toezicht en advies. Zijn kennis van het VVT landschap, nu en in de toekomst, is evident. Dit tezamen met zijn deskundigheid op HRM gebied, zijn netwerk en zijn warme betrokkenheid bij ouderen, maken hem een uitstekende opvolger van Pieter Hermsen op de kwaliteitszetel van de OR.’

Afscheid Hermsen

Hermsen is sinds 2007 lid van de raad van toezicht en advies. Hij bezette de kwaliteitszetel van OR, en had de aandachtsgebieden Zorg, HR en Kwaliteit. Daarnaast was hij vicevoorzitter en lid van de remuneratiecommissie. In het dagelijks leven is hij sinds 1 december jl. bestuurder van Severinus, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, in Zuidoost Brabant. De afgelopen jaren was hij bestuurder van Maasduinen. Per 1 januari 2016 trekt hij zich terug als lid van de Raad. Anja Schouten, voorzitter raad van bestuur van Zorgbalans: ‘Pieter Hermsen is de afgelopen jaren voor ons een zeer gewaardeerde gesprekspartner en toezichthouder geweest. Zijn inbreng was altijd betrokken en deskundig, zowel op HRM onderwerpen en medezeggenschap, maar ook vanuit zijn eigen praktijk als professional en bestuurder. Juist bij ingewikkelde besluiten zag hij kans om de mens – cliënt of medewerker – in beeld te houden. En bovenal is Pieter Hermsen een ontzettend fijn mens.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.