Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aafje en Revalidatie Rotterdam mogen joint venture oprichten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Stichting Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam en Stichting Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels mogen van de ACM een gezamenlijke onderneming oprichten. Dat heeft de ACM vandaag bekend gemaakt.
Stichting RRR en Aafje richten joint venture op, ACM
foto: Adobestock

Hoewel de werkgebieden van partijen overlappen op het gebied van geriatrische revalidatiezorg houden patiënten en zorgverzekeraars na de totstandkoming van de gemeenschappelijke onderneming voldoende keuzemogelijkheden, zo concludeert de ACM.

RRR en Aafje

Stichting RRR is een onderdeel van Stichting Fundis. RRR is actief op het gebied van klinische en poliklinische revalidatie en somatische verpleeghuiszorg. De revalidatiezorg bestaat uit medisch specialistische revalidatiezorg en geriatrische revalidatiezorg. Stichting Aafje is actief op het gebied van verpleeg- en verzorgingshuiszorg en de thuiszorg. Aafje verleent dagactiviteiten, intramurale en extramurale verpleging, verzorging, behandeling, diensten en welzijn. De stichting is actief in de regio’s Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Drechtsteden, Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

Aanwijzing IGJ

Stichting Aafje kreeg in februari 2017 een aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg. De Rotterdamse zorgorganisatie had de cliëntendossiers in de verpleeghuizen niet op orde en stuurde volgens de IGZ niet genoeg op het verbeteren van de kwaliteit. Conclusie van de IGJ: ‘Uit het feit dat een dergelijke cyclus binnen Aafje onvoldoende aanwezig is, concludeert de inspectie dat de raad van bestuur de afgelopen jaren in onvoldoende mate zijn verantwoordelijkheid heeft genomen.’ Een half jaar later voldeed Aafje aan de voorwaarden van de inspectie en is de aanwijzing opgeheven.

Nieuwe zorgonderneming

Stichting RRR en Stichting Aafje richten een gemeenschappelijke onderneming met de naam TRANSMITT Revalidatie B.V.. Stichting RRR richt daartoe een nieuwe rechtspersoon op, waarin zij haar activiteiten op het gebied van GRZ en MSR zal inbrengen. Na oprichting van TRANSMITT zal Stichting Aafje als aandeelhouder toetreden. Stichting Aafje brengt geen activiteiten in. TRANSMITT zal beschikken over een eigen bestuur en over voldoende financiële middelen om onafhankelijk werkzaam te kunnen zijn. De organisatie zal zelfstandig contracten sluiten met verzekeraars en zal beschikken over eigen personeel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.