Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanbesteding in Ede verloopt moeizaam

Thuiszorgmedewerkers in de gemeente Ede hebben vorige week woensdag geprotesteerd tegen de nieuwe aanbestedingstarieven van de gemeente voor huishoudelijke hulp. De vakbond Abvakabo FNV en de medewerkers eisen hogere tarieven.

De huidige zorgcontracten met de gemeente Ede lopen eind dit jaar af. De nieuwe tarieven die de gemeente Ede heeft vastgesteld, dwingen de drie grootste thuiszorgaanbieders in Ede, Opella, Vilente en Icare zorg te leveren onder de kostprijs. De thuiszorgorganisaties overwegen daarom niet mee te dingen naar de aanbesteding voor huishoudelijke zorg voor het komende jaar. Door de vele vragen van de zorgaanbieders over de aanbesteding, heeft de gemeente de sluitingsdatum van de aanbesteding inmiddels verschoven van 15 naar 27 oktober. “De gemeente overweegt de tarieven voor huishoudelijke hulp naar aanleiding van de tweede vragenronde aan te passen,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Wanneer meer thuiszorgaanbieders weigeren in te schrijven op de aanbesteding, zal de gemeente Ede voor het einde van het jaar een nieuwe aanbestedingsronde met nieuwe tarieven moeten starten. Naar aanleiding van de demonstratie heeft de gemeente ingestemd met een informatief gesprek met de vakbond. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Vitras stopt met huishoudelijke hulp

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Aanbesteding regio Rivierenland afgerond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.