Aanbesteding zorg is eenrichtingsverkeer’

De zorgcontractering bij AV Zorggroep is achter de rug. ‘De inkopers waren niet vervelend of hard, maar ruimte voor onderhandelen was er amper. We gingen noodgedwongen akkoord met een flinke korting’, vertelt Marcel Verboom, directeur AV Zorggroep.
‘Aanbesteding zorg is eenrichtingsverkeer’

AV Zorggroep is actief in vier van de zes gemeenten (Gorinchem, Hardinxveld, Zederik, Giessenlanden, Leerdam en Molenwaard) die samen een samenwerkingsverband hebben gevormd. Het zijn zes kleinere gemeenten in de ‘Bible Belt’ waar volgens Verboom de mensen nog voor elkaar zorgen. De zorggroep levert daar intramurale zorg, thuiszorg en dagbesteding.

Zorgblues

De verzorgingshuizen zijn onderdeel van de dorpen, legt Verboom uit. ‘In de dorpen van onze locaties, vooral in Ameide (onderdeel van gemeente Zederik, red.) is het verzorgingshuis beeldbepalend. De locaties hebben vaak bijna de functie van een dorpshuis, inclusief bibliotheken, kinderopvang en andere welzijnsfuncties. In onze locatie in Ameide

5
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.