Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanmeldingen LSP groeit explosief

Mark van Dorresteijn
Ruim 2,3 miljoen Nederlanders hebben toestemming gegeven aan hun huisarts of apotheek om hun medische gegevens uit te wisselen met andere zorgverleners via het landelijk schakelpunt (LSP). Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ).
Aanmeldingen LSP groeit explosief

In augustus 2013 stond de teller nog op 800.000. VZVZ vermoedt dat zorgverleners patiënten afgelopen tijd actief hebben gevraagd om toestemming, bijvoorbeeld de groep mensen die voor een griepprik werd opgeroepen. Ook zou een administratieve achterstand zijn weggewerkt.

Aansluitingen

Driekwart van de huisartsenpraktijken is aangesloten bij het LSP (Landelijk Schakelpunt) en 83 procent van het totaal aantal apotheken in ons land. ‘Daaruit blijkt dat zorgverleners het nut inzien van het LSP’, aldus de woordvoerder van de VZVZ.

VZVZ

VZVZ is verantwoordelijk voor het LSP. Sinds januari 2013 moeten patiënten toestemming geven aan een zorgverlener om digitaal medische gegevens uit te wisselen met andere zorgverleners.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.