Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aansluiting zorgverleners op EMD en WDH gaat door

Annelies Vermeulen
De Eerste Kamer steekt geen stokje voor uitbreiding van het aantal zorgverleners dat zich wil aansluiten op het EPD, meldt Nictiz.
Aansluiting zorgverleners op EMD en WDH gaat door

De uitkomst van het debat tussen minister Klink en de Eerste Kamer over het EPD heeft ertoe geleid dat er geen rem komt op vrijwillige aansluiting van zorgverleners voor de uitwisseling van elektronische medicatiegegevens (EMD) en e-huisartswaarneemgegevens (EWD) via de landelijke infrastructuur voor uitwisseling van gegevens in de zorg.

Klink

Minister Klink heeft de Senaat wel toegezegd dat de landelijke infrastructuur voorlopig alleen beschikbaar zal zijn voor de uitwisseling van EMD en e-waarneemgegevens voor de huisarts. De uitwisseling van bijvoorbeeld e-spoed en e-lab is pas aan de orde nadat de Eerste Kamer het wetsvoorstel dat de verplichte aansluiting van zorgverleners regelt, heeft aangenomen. Ook heeft de minister toegezegd de aanvraagtermijn voor de stimuleringsregeling voor aansluitingen niet te verlengen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Eerste Kamerlid Tan zwakt EPD-motie af

Eerste Kamer stelt besluit over epd-moties uit

Klink ontsnapt ternauwernood aan moratorium EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.