Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal thuiszorginstellingen met klantenstop stijgt

HAARLEM - Bij Thuiszorg Zuid-Kennemerland en Jacob Thuis geldt per ingang van maandag 24 juli een klantenstop. Al eerder kondigden vier Brabantse thuiszorginstellingen, Sensire en Thuiszorg Groningen een klantenstop aan.

Thuiszorg Zuid-Kennemerland (onderdeel van Zorgbalans) en Jacob Thuis (Stichting Sint Jacob) stellen dat het AWBZ-budget onvoldoende is om het toegenomen aantal cliënten te kunnen helpen. Als de thuiszorgaanbieders de rem er niet opzetten, stevenen zij af op een miljoenentekort. De actie heeft de steun van zorgverzekeraar Achmea en het Kennemer Gasthuis.

Tekort

Achmea beheert in zes regio’s het zorgkantoor. In al die regio’s loopt het tekort op tot ruim 70 miljoen euro aan het eind van het jaar, aldus Achmea. Zorgverzekeraar VGZ gaf al eerder aan dat in de vier regio’s waar VGZ het zorgkantoor beheert het tekort circa 50 miljoen euro bedraagt. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.