ABCDate helpt mensen met beperking daten

Een vriend zoeken om af en toe leuke dingen mee te doen of op zoek gaan naar de ware liefde. Dat is wat mensen met een verstandelijke beperking kunnen doen op ABCDate. Ipse de Bruggen is de eerste zorgorganisatie die gebruikmaakt van de contactbemiddelingsmethode.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
beperking loondispensatie
Foto: Fotolia

De gehandicaptenzorgorganisatie heeft de website een maand geleden opengesteld voor haar cliënten. ‘Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met een verstandelijke beperking behoefte hebben aan een grotere sociale kring’, zegt Corry Baak, voorzitter van het kennisteam voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking bij Ipse de Bruggen. ‘Ze hebben vaak alleen contact met de mensen in hun woongroep en hun begeleiders en familie, maar zouden daarbuiten ook meer contacten willen hebben. Begeleiders weten niet goed hoe ze dit kunnen organiseren, daar wilden wij hen bij helpen.’

Ontdekking ABCDate

Tijdens een online zoektocht stuitte Baak op

1
338

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het Oranjefonds doneert 50.000 euro aan ABCDate! ABCDate, de contactbemiddelingsmethode voor mensen met een verstandelijke beperking kan hierdoor ook in 2018 verder werken aan een landelijk dekkend en veilig netwerk. We roepen alle zorginstellingen op zich aan te sluiten zodat we samen de kans op liefde, vriendschap en geluk kunnen vergroten voor deze kwetsbare groep mensen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.