ABCDate helpt mensen met beperking daten

Een vriend zoeken om af en toe leuke dingen mee te doen of op zoek gaan naar de ware liefde. Dat is wat mensen met een verstandelijke beperking kunnen doen op ABCDate. Ipse de Bruggen is de eerste zorgorganisatie die gebruikmaakt van de contactbemiddelingsmethode.
beperking loondispensatie
Foto: Fotolia

De gehandicaptenzorgorganisatie heeft de website een maand geleden opengesteld voor haar cliënten. ‘Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met een verstandelijke beperking behoefte hebben aan een grotere sociale kring’, zegt Corry Baak, voorzitter van het kennisteam voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking bij Ipse de Bruggen. ‘Ze hebben vaak alleen contact met de mensen in hun woongroep en hun begeleiders en familie, maar zouden daarbuiten ook meer contacten willen hebben. Begeleiders weten niet goed hoe ze dit kunnen organiseren, daar wilden wij hen bij helpen.’

Ontdekking ABCDate

Tijdens een online zoektocht stuitte Baak op

1
283

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.