Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abrona kiest mijnCaress

Gehandicaptenzorgorganisatie Abrona zet ECD mijnCaress van PinkRoccade Healthcare in. Niet alleen medewerkers, maar ook cliënten hadden een belangrijke rol bij de selectie. Abrona en PinkRoccade Healthcare verwachten in 2016 nog live te gaan met mijnCaress en medio 2017 de volledige implementatie af te ronden.
epd.jpeg

De medewerkers van Abrona hechten veel waarde aan het samenwerken met het sociale netwerk van cliënten. Bij de selectie van het nieuwe Elektronisch Cliëntdossier (ECD) was dit dan ook het belangrijkste criterium. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van alle aanbieders, organiseerde Abrona begin maart meerdere werksessies. De (eind)gebruikers – zowel zorgprofessionals als cliënten – gingen hierbij actief aan de slag met de software. 

Voorlopige keuze
Na een eerste ronde werksessies maakte Abrona een voorlopige keuze. Met deze aanbieders dook de zorgorganisatie dieper de software in. Cliënten hadden hierbij een belangrijke stem. Eelco Smittenaar, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Abrona: ‘Wij vonden het mijnCaress Cliëntportaal het mooiste en gebruiksvriendelijkste. Het mooie van PinkRoccade Healthcare vind ik dat we ideeën aan kunnen leveren om het Cliëntportaal nog beter te maken. En het leuke is dat niet alleen wij als cliënten maar ook de medewerkers en verwanten mijnCaress het beste vonden. We hebben hier samen voor gekozen.’

Werksessies
Volgens Gerben Roebersen, productspecialist mijnCaress bij PinkRoccade Healthcare, zorgde het uitnodigingen van cliënten voor interessante inzichten. ‘Het mooie van werksessies is dat je (eind)gebruikers meteen de software zélf kunt laten ervaren. Dus letterlijk de handen aan de knoppen en zelf uitproberen. Wat me ontzettend is bijgebleven van dit traject, is de sessie met de cliënten van Abrona: ze stelden goede vragen, klikten gemakkelijk door de software en gaven ons tips. Heel gaaf om te doen.’

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.