Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV opent meldpunt voor misstanden verpleeg- en thuiszorg

Mark van Dorresteijn
Vakbond Abvakabo FNV heeft een onlinemeldpunt geopend, waar leden misstanden in de verpleeg- en thuiszorg kunnen doorgeven. Dat maakte de vakbond bekend.
Abvakabo FNV opent meldpunt voor misstanden verpleeg- en thuiszorg

Het meldpunt ging afgelopen weekend online en leverde inmiddels al 150 reacties op. ‘We kregen veel signalen dat medewerkers zich zorgen maakten over de kwaliteit van de zorg die zij boden. Tegelijk gaven werkgevers aan dat het incidenten betrof’’, aldus een woordvoerder. Zorgmedewerkers geven volgens de vakbond aan dat er structureel te weinig personeel is en de werkdruk te hoog.

Cao-onderhandelingen


De gebundelde meldingen worden ook gebruikt als pressiemiddel in de cao-onderhandelingen. Volgens Abvakabo wordt veel geld dat door de overheid beschikbaar is gesteld om extra mensen aan te nemen, daar niet voor gebruikt. ‘Er wordt veel gespaard en uitgegeven aan bijvoorbeeld uitzendkrachten. Neem dan vaste werknemers aan’, aldus de woordvoerder.

(ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.