Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Abvakabo wil ‘fusie’ tussen twee cao’s vvt

Als het aan vakbond Abvakabo FNV ligt, neemt werkgeversorganisatie ActiZ het thuiszorg-gedeelte van de cao van Abvakabo en BTN over. Hierdoor zou één enkele cao voor de vvt ontstaan. ‘Dat heeft onze voorkeur’, aldus vakbondsleider Lilian Marijnissen.
Abvakabo wil ‘fusie’ tussen twee cao’s vvt

De cao-vvt die werkgeversorganisatie ActiZ vorige

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. de bezuinigingen uit het zorgakkoord zijn waarschijnlijk ook ‘unaniem’ goedgekeurd door de werkgevers in de ACTIZ….allemaal zgn zorgaanbieders…..gemeenten zijn het niet eens met de bezuinigingen zoals die er nu liggen…..beetje raar toch? je zou van de deskundige zorgaanbieder ook een kritische blik mogen verwachten.
   en de CNV…. die spreekt zich tegen …..onderzoek waaruit blijkt dat medewerkers vvt het eens zijn met het cao akkoord,,,,,3 regels later schrijven ze dat de medewerkers willen dat bonden opnieuw gaan overleggen…..

  2. Lees alle reacties
  3. Eindelijk is er respect voor het werk dat thuiszorgmedewerkers doen. Wat heb je aan een baan als je er niet rond van kan komen. Het vak van de thuiszorgers is te lang uitgehold door Actiz. Dat zag je al bij het zorgakkoord, waar ActiZ het prima vond dat er 75% werd bezuinigd! Daar gaat de sector en werkgelegenheid kapot van.
   Onder druk van Abvakabo en de duizenden thuiszorgmedewerkers zijn de bezuinigingen wel degelijk teruggedraaid, maar is nog steeds te veel. Actiz en de andere vakbonden (waaronder ook CNV) zaten op hun handen en deden niks om deze bezuinigingen terug te draaien. Zij wilde zelf al tekenen voor 75% bezuinigingen. En als er dan zo fors wordt bezuinigd is het onvermijdelijk dat er banen verloren gaan. Dan komen met een werkgelegenheidsplan is als mosterd na de maaltijd. Het beste werkgelegenheidsplan was om samen met Abvakabo FNV de bezuinigingen van tafel te krijgen.

  4. Raar om te claimen dat Abvakabo de bezuinigingen heeft teriggedraaid. Abvakabois toch degene die steeds wegloopt? Dat de bezuiniging is teruggebracht tot 40% komt uit het Zorgakkoord, waar Abvakabo is weggelopen. Actiz komt met een werkgelegenheidsplan, Abvakabo loopt weer weg. Nu voor de tweede keer geen cao met Actiz willen sluiten. Niet te geloven. Ik ben overgestapt naar CNV, want Abvakabo maakt de sector kapot.
   Wat Abvakabo doet is gewoon slecht voor de werkgelegenheid. Gemeenten hebben straks veel minder geld voor de thuishulpen, als je vasthoudt aan FWG15 betekent dat gewoon dat er minder zorguren kunnen worden betaald en dat kost dus banen. Of er komt gewoon een schoonmaakbedrijf dat het goedkoper doet. Ga je met FWG15 de ww in.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.