Abvakabo wil ‘fusie’ tussen twee cao’s vvt

Als het aan vakbond Abvakabo FNV ligt, neemt werkgeversorganisatie ActiZ het thuiszorg-gedeelte van de cao van Abvakabo en BTN over. Hierdoor zou één enkele cao voor de vvt ontstaan. ‘Dat heeft onze voorkeur’, aldus vakbondsleider Lilian Marijnissen.
Abvakabo wil ‘fusie’ tussen twee cao’s vvt

De cao-vvt die werkgeversorganisatie ActiZ vorige maand met CNV, NU’91 en FBZ sloot, bestaat naast een tweede cao voor de vvt van Abvakabo FNV en brancheorganisatie BTN. Dat is volgens Marijnissen een onwenselijke situatie. Maar ze had geen andere keuze dan een alternatieve cao op te stellen. ‘Ik kon geen handtekening zetten onder het akkoord van ActiZ. Met zo’n handtekening zouden we in feite akkoord gaan met de afbreuk van huishoudelijke hulp in de Wmo. Het is duidelijk dat ActiZ af wil van huishoudelijke hulpen en zich alleen maar wil richten op zwaardere zorg. Omdat BTN voornamelijk werkgevers in de

4
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.