Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Achmea betaalde 4,5 ton voor Bill Clinton

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voor de speach die oud VS-president Bill Clinton gaf in Nederland, betaalde zorgverzekeraar Achmea hem 600.000 dollar. Dat is omgerekend 440,5 duizend euro.
Achmea betaalde 4
Foto: Carina van Aartsen

Clinton kwam overgevlogen naar de Conventie van Achlum op 28 mei 2011. Volgens de woordvoerder van Achmea Zorg& Gezondheid is de fee betaald door de Achmea Holding.

Achmea

Clinton sprak tijdens de verregende bijeenkomst onder meer de volgende memorabele woorden: ‘Nederland, zolang jullie nog onder de 11 procent zitten van het bruto nationaal product dat jullie besteden aan gezondheidszorg, maak je dan geen zorgen en ga vooral zo door.’

VS

In dat jaar besteedde de VS 17,2 procent van het bnp aan gezondheidszorg. De oud president zei verder: ‘It will cost you more as people get older, things stop working. There is nothing you can do about it.’

Touché

Clinton is een veel gevraagd spreker.  Vooral zijn speeches in Europa zijn een lucratieve bezigheid. De Washington post zette zijn verdiensten op een rijtje. In 2011 kreeg Clinton tijdens nationale bijeenkomsten zo’n 200 000 dollar per speech. Zijn buitenlandse toespraken waren vele malen lucratiever: In Hong Kong betaalde men hem 750 000 dollar, in Sjanghai kreeg hij dat jaar 550 000 dollar. Davos in Zwitserland kreeg hem voor 325 000 dollar.

4 REACTIES

  1. Anderhalf jaar geleden sprak hij op de Dag van de Marketing, waarvoor Aegon de portemonnee had getrokken. Hij deed toen ook zijn wandelingetje in Amsterdam. Precies hier voor de deur (hoek Prinsengracht en Spiegelgracht) stapte hij tot mijn grote verbijstering uit. Mijn gesprekje van 5 minuten met hem waren gelukkig gratis 🙂

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.