Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea publiceert rapportcijfers kraamzorgaanbieders

De Achmea-zorgverzekeraars Groene land, Zilveren Kruis en PWZ plaatsen rapportcijfers over kraamzorgorganisaties op hun websites. Klanten kunnen die gebruiken om een aanbieder te kiezen.
Achmea publiceert rapportcijfers kraamzorgaanbieders

Aanstaande ouders kunnen op de website van hun Achmea-verzekeraar een aanbieder kiezen uit honderd kraamzorgorganisaties. Aan die lijst zijn nu rapportcijfers toegevoegd, gebaseerd op onderzoeken naar klanttevredenheid.

Certificering

Naast het rapportcijfer krijgt de verzekerde ook te zien welke certificaten de kraamcentra hebben, zoals het borstvoedingscertificaat en het HKZ- certificaat. “We hopen dat mensen beter hun keuze kunnen maken, doordat ze meer inzicht krijgen in de kwaliteit”, zegt een woordvoerster. “Uiteindelijk zal de kwaliteit van de kraamzorg hierdoor verbeteren.”

Veiling

Achmea verdeelt kraamzorg via de zorgveiling onder aanbieders. Maar verzekerden die voor slechts één kraamzorgorganisatie kiezen – bijvoorbeeld vanwege een hoge klantwaardering – komen volgens de woordvoerster altijd bij hun voorkeursaanbieder terecht. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Klink: Zorgveiling beperkt keuzevrijheid niet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.