Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea treedt toe tot Long Alliantie Nederland

Annelies Vermeulen
Achmea is toegetreden tot de Long Alliantie Nederland (LAN). LAN is een federatieve vereniging op het gebied van chronische longziekten.
Achmea treedt toe tot Long Alliantie Nederland

De Long Alliantie Nederland heeft zorgverzekeraars uitgenodigd vanwege hun rol in het verbeteren van integrale zorg en goede preventie voor longpatiënten. “De LAN wil zijn doelen bereiken door synergie tussen de activiteiten van de leden”, zegt voorzitter Reinout van Schilfgaarde van LAN.

Achmea

Achmea vindt dat het lidmaatschap van de LAN past bij de ambitie om samen met longpatiënten en andere organisaties te werken aan betere longzorg. “We worden steeds meer geacht ook te kijken naar de inrichting en ontwikkeling van de gezondheidszorg”, zegt Robbert Huijsman van Achmea. “Ook op het gebied van astma en COPD werken we op diverse manieren aan het verbeteren van de zorg.”

Long Alliantie Nederland

Met de versterking van Achmea telt de LAN 32 leden. Leden van de LAN zijn patiëntenverenigingen, beroeps- en brancheverenigingen, bedrijven, fondsen en andere organisaties die zich richten op de preventie en zorg bij chronische longziekten. De doelen van de LAN zijn het terugdringen van het aantal longpatiënten, het terugdringen van de ziektelast en het bevorderen van de kwaliteit van leven van chronische longpatiënten. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Achmea verwacht geen wachtlijsten in 2012

Achmea stopt 50 miljoen in fonds voor zorginnovatie

Trimbos en Achmea gaan ziekteverzuim met e-health te lijf

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.