Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea vordert miljoenen van thuiszorg Diakonie

Zorgkantoor Achmea heeft aangifte gedaan van fraude door de inmiddels failliete thuiszorgorganisatie Diakonie uit Amsterdam. Dat meldt Achmea aan EO-televisieprogramma Dit is de Dag Onderzoek.
Achmea vordert miljoenen van thuiszorg Diakonie

De aangifte is gedaan bij het begin dit jaar opgerichte Expertisecentrum Zorgfraudebestrijding dat nu een onderzoek uitvoert naar de mogelijke fraude. In de aflevering van Dit is de Dag Onderzoek verklaren oud-medewerkers van de organisatie dat er, voorafgaand aan het faillissement in oktober vorig jaar, wordt gesjoemeld met zorgdeclaraties en dat zorggeld door de directie wordt gebruikt voor privé-doeleinden. Achmea heeft inmiddels een vordering lopen van minimaal 5,4 miljoen euro, omdat de voormalige directie van Diakonie zorggelden niet afdoende kan verantwoorden, zo meldt curator Wouter Jongepier in de uitzending.

Onregelmatigheden

De curator constateert  in zijn onderzoek meer onregelmatigheden. ‘Er is gebleken dat met name één van de directeuren ruimhartig betalingen aan zichzelf heeft verricht’, zegt Jongepier in Dit is de Dag Onderzoek. ‘Dat bedrag, zo’n 300.000 euro, kan niet worden terugbetaald. Ook was er een aantal spookwerknemers in dienst, veelal familieleden, die wel salaris ontvingen maar er niet voor werkten. Dat zijn zaken die je als heel erg fout kan aanmerken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.