Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea wil af van budgettair kader zorg

Zorgverzekeraar Achmea wil af van het budgettair kader zorg voor de AWBZ. Daarom heeft de zorgverzekeraar de Nederlandse Staat en de Nederlandse Zorgautoriteit gedaagd. De rechtszaak is vrijdag 26 oktober.

Achmea eist dat de staatssecretaris van VWS de beleidsregels van 24 oktober 2006 buiten effect stelt. Dat betekent dat het budgettair kader voor de AWBZ in 2007 verdwijnt.

Achmea eist 40 miljoen extra

Wanneer deze eis niet wordt ingewilligd wil Achmea dat de rechter de Staat veroordeelt om Achmea voor 2007 een bedrag van 40 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor AWBZ-zorg.

CIZ beoordeelt niet of er wel geld is

Achmea maakt in de dagvaarding duidelijk dat het financieringsysteem niet klopt. Het onafhankelijke indicatieorgaan CIZ stelt een indicatie en als iemand indicatie krijgt, geeft dat een recht op AWBZ-zorg. Maar het CIZ beoordeelt niet of er voldoende geld is om alle geïndiceerde zorg te verlenen, licht Achmea-woordvoerder Walter Annard toe. “Vanwege de financiële tekorten in de AWBZ kan de zorg aan verzekerden met een indicatie niet meer worden geleverd, waardoor er wachtlijsten ontstaan. Deze wachtlijsten leiden inmiddels tot schrijnende situaties.”(Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Achmea naar rechter voor extra geld

‘Nza creëert eigen gelijk met cijfers’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.