Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Acht tips om als bestuurder verpleegkundig zeggenschap te boosten

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Verpleegkundigen krijgen een steeds grotere stem in de zorg. De wetswijziging van de Wkkgz op 1 juli formaliseert zeggenschap. Volgens Niels Honig,  bestuurder van Franciscus Gasthuis & Vlietland en vicevoorzitter van de V&VN, is de wet niet bedoeld om alleen een plek aan tafel op te eisen, het gaat verder dan dat. “De wet dient om de geest van de wet te bevorderen: erkenning voor het vak en verdere professionalisering.”
Niels Honig, Vice-voorzitter V&VN en lid raad van bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland
Premium

Honig, die zelf zijn werkzame

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Terechte aanwijzing door Niels Honig! Het gaat niet alleen om aanwezig te
   mogen zijn bij beleidsoverleg inzake de kwaliteit van het primair proces van zorginstellingen, incl. het betreffend HRM beleid! De echte erkenning van de belangrijke bijdrage van verpleegkundigen gaat veel verder dan “een stoel voor een excuus-Truus of Jan”. Zonder betreffende en vakkundige medeverantwoordelijkheid mist het beleid een van de kernen! Toch vreemd dat dit via de Tweede Kamer “ontdekt” moest worden en dat het nu een “nieuw feit” lijkt. Misschien omdat, door te veel top down en machinebureaucratisch ( radertjes en proces ) organiseren, de inhoudelijke kant van professionele zorg voor de individuele gezondheid te weinig zichtbaar werd?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.