Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achterhoekse Ziekenhuizen willen mogelijk fuseren

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem willen hun samenwerking intensiveren. Een fusie sluiten zij niet uit.
Achterhoekse Ziekenhuizen willen mogelijk fuseren

Van onrust die volgens dagblad De Gelderlander zou zijn ontstaan, is volgens een woordvoerder van het Winterswijkse ziekenhuis geen sprake.

Volumenormen

Woordvoerder Maarten ten Voorde van het SKB: “Alle vormen van intensieve samenwerking worden onderzocht, waaronder een fusie. De keuze voor de vorm is nog niet genomen.”

De ziekenhuizen willen nauwer samenwerken als gevolg van verscherpte eisen van de overheid en zorgverzekeraars. Ook de ziekenhuizen in de Achterhoek lopen tegen de volumenormen aan, zegt Ten Voorde. “Sommige normen haalt ons ziekenhuis niet alleen. Datzelfde geldt voor het Slingeland ziekenhuis.” Het onderzoek wordt gedaan door beide raden van bestuur en een extern consultancybureau. Over enkele maanden moet het resultaat bekend zijn.

Samenwerking

Ten Voorde weet van onrust die tijdens een bespreking met de gemeente Winterswijk zou zijn gebleken. “Over het algemeen wordt die onrust niet breed gedragen. Het is duidelijk dat wij allemaal gaan voor het belang van de Oost-Achterhoek. Wij houden rekening met de bereikbaarheidseisen en behoud van werkgelegenheid in de regio.” Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft in Zevenaar ook nog een locatie, maar samenwerking hiermee is op dit moment geen onderwerp van bespreking, zegt de woordvoerder. “Wij kijken in eerste instantie naar intensieve samenwerking met elkaar.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Vleermuizen in het Slingeland Ziekenhuis

Verscherpt toezicht koningin Beatrix Ziekenhuis gestopt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.