Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ en BTN werken aan PersoneelsPact Ouderenzorg

Redacteur Zorgvisie
ActiZ en BTN werken samen aan een PersoneelsPact Ouderenzorg. Met dit pakt willen de brancheverenigingen verzekeren dat er in de toekomst voldoende medewerkers worden opgeleid en omgeschoold voor de ouderenzorg.
Ouderenzorg_Fotolia_62897236_Subscription_Yearly_XXL_450.jpg
Foto: Fotolia

De brancheorganisaties vinden het nodig dat er een PersoneelsPact komt, omdat het aantal openstaande vacatures volgens hen dit jaar gaat oplopen naar 10.000. Daarbij gaat het vooral om banen voor verzorgende ig en verpleegkundigen niveau 4 en 6, schrijven de twee in een persbericht. Ook verder in de toekomst is er behoefte aan meer personeel, stellen ActiZ en BTN, omdat de bevolking steeds verder vergrijst. Bovendien willen ze voldoen aan de personeelsnorm uit het kwaliteitskader, waarin staat dat er overdag twee zorgmedewerkers moeten zijn op een woongroep van zes tot acht personen.

Plannen PersoneelsPact
Op dit moment zijn ActiZ en BTN in gesprek met andere partijen die ook bij het PersoneelsPact betrokken zijn, zoals het ministerie van VWS, de opleidingen en werkgevers- en werknemersorganisaties. Ze willen bijvoorbeeld kijken of het mogelijk is om verkorte opleidingen ouderenzorg aan te bieden, of personeel in de ouderenzorg naast de baan kan bijleren, of er speciale programma’s kunnen worden ontwikkeld voor multiculturele doelgroepen en of er een aanpak kan worden gemaakt om verzuim tegen te gaan.

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.