Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ: Meer toezicht op thuiszorg nodig

Brancheorganisatie ActiZ stelt dat er minder, maar heldere regels, scherpere toelatingseisen en beter toezicht nodig is om fraude en vermeende malversaties in de thuiszorg in te dammen.

Aad Koster, directeur van brancheorganisatie ActiZ, zegt in een interview met dagblad de Stentor dat het ‘kinderlijk eenvoudig’ is om een een thuiszorgorganisatie op te richten. “Een telefoon en e-mailadres zijn bij wijze van spreken al genoeg. En controle is er niet of nauwelijks, zeker niet bij de nieuwkomers. Daar is geen capaciteit voor. Jaardocumenten hoeven de nieuwkomers meestal niet in te leveren omdat ze te klein zijn.”

Afstemmen op marktwerking

Volgens Koster plukt de thuiszorg de wrange vruchten van de marktwerking, die de politiek heeft geïntroduceerd. “Op zich vinden we het helemaal niet erg om te moeten concurreren met allerlei andere instellingen, maar dan moeten er wél duidelijke regels en afspraken zijn. En moet de wet- en regelgeving minimaal zijn afgestemd op de marktwerking.” Volgens Koster ontstaat er nu ‘te veel het beeld dat de hele thuiszorg is vergeven met mensen die zichzelf verrijken’. “Dat beeld bestrijd ik stellig en weiger ik te aanvaarden.”

Koster reageert in de Stentor op het nieuws dat een ex-topman van Icare uit Meppel wordt verdacht voor miljoenen euro’s te hebben gefraudeerd met zorggeld. (bron: De Stentor)

Lees ook:

Fraude bij Icare thuiszorg

Icare-bestuurder ving miljoen bij vertrek

Icare wint WMO-rechtszaak in Zwolle

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.