ActiZ steggelt met verzekeraars over korting wijkverpleging

Zorgverzekeraars willen zorgaanbieders korten die hun budget voor wijkverpleging hebben overschreden. Volgens ActiZ is er juist sprake van een onderschrijding.
Geld-Fotolia_39331411_450.jpg
Foto: Fotolia

Zorgverzekeraars hebben op 18 mei bekendgemaakt dat ze van plan zijn om ‘een opbrengstverrekening’ te gaan inzetten bij zorgaanbieders die een overschrijding hebben op hun budget voor wijkverpleging. Brancheorganisatie ActiZ vindt dat dit eenzijdige optreden van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in strijd is met het Onderhandelaarsresultaat transitie Verpleging en Verzorging. Volgens dat akkoord zouden partijen gezamenlijk optrekken.

ActiZ mist inhoudelijke analyse
ActiZ mist een inhoudelijke analyse naar de oorzaken van budgetoverschrijdingen, zo valt te lezen in beleidsstukken van ActiZ. Het zou kunnen dat zorg uit het ziekenhuis is verplaatst naar wijkverpleging. ActiZ vindt dat er eerst onderzoek moet worden

0
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.