ActiZ verwerpt uurtarief wijkverpleging

ActiZ ziet één uurtarief voor wijkverpleging in 2017 niet zitten. De brancheorganisatie pleit voor rust aan het front tot de nieuwe bekostiging in 2019. Beroepsorganisatie V&VN en Buurtzorg Nederland zien het plan van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS juist als een kans om de administratieve lasten te verminderen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleging - ANP-1000_1055475-450.jpg
Martin van Rijn wil de administratieve lastendruk voor wijkverpleegkundigen verminderen met één tarief voor wijkverpleging. - Foto: ANP

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS wil de bekostiging van de wijkverpleging in 2017 vereenvoudigen. Hij wil één geïntegreerd tarief voor wijkverpleging. Volgens Van Rijn neemt de registratielast voor wijkverpleegkundigen hierdoor af, omdat ze geen onderscheid meer hoeven te maken tussen verpleging en persoonlijke verzorging. In 2019 moet er een hele nieuwe bekostiging komen op basis van zorgprofielen.

ActiZ tegen uurtarief
Brancheorganisatie ActiZ steunt die laatste ontwikkeling, maar wil in de tussenliggende jaren graag rust. Het geïntegreerde tarief voor wijkverpleging is wat ActiZ betreft een brug te ver, omdat dit ‘de doorontwikkeling van de wijkverpleging verstoort. Alle inspanningen zijn nu

0
84

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.