Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ActiZ wil alle zorgmedewerkers marktconform belonen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Minister Helder presenteerde op 4 juli haar woonzorgplannen voor de komende jaren. De brancheorganisatie van werkgevers in de ouderenzorg steunt deze plannen grotendeels, maar vindt het niet genoeg. Anneke Westerlaken, bestuursvoorzitter ActiZ: ‘Wij kijken overal waar het slimmer en beter kan, maar er zijn echt ook politieke keuzes nodig.’
Anneke Westerlaken
Beeld: Norbert Waalboer Fotografie
Premium

Salaris zorgmedewerkers

Om maar meteen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De voorzitter van branche koepel ActiZ pleit voor marktconforme beloning van alle zorgmedewerkers. Dat is mooi. Voor verpleegkundigen en verzorgenden IG was het rapport van de SER op 12 mei 2021 ( sic!) een verrassing. Medewerkers uit sectoren buiten de Zorgsector en hun vakcentrales ( FNV en CNV ) konden dit al lang weten. Naar mijn mening moeten we beginnen om de concurrentie binnen de Zorgsector niet op honorering voeren en een nationale Zorgsector CAO voor verpleegkundigen en verzorgenden IG realiseren, met marktconforme loonschalen ( FG 35 t/m 60 ). Dat lijkt me haalbaarder dan 1,2 miljoen medewerkers, waarvan een belangrijk deel ook de CAO’s buiten de Zorgsector kenden, te kunnen verhogen.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.