Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ ziet vrije prijzen graag eerder in kraamzorg

Minister Klink van VWS gaat de prijzen voor kraamzorg en verloskunde in 2013 vrij geven. Dat doet hij in navolging van een advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Brancheorganisatie ActiZ laat weten dat de kraamzorg wat de koepel betreft al per 1 januari 2010 klaar is om met vrije tarieven te gaan werken.
ActiZ ziet vrije prijzen graag eerder in kraamzorg

De minister schrijft vandaag aan de Kamer dat liberalisering van de prijzen in de kraamzorg en verloskunde wel mogelijk is per 2011, maar hij het toch wijzer acht om eerst stapsgewijs het advies van de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte af te ronden. En langzaam het verloskundetarief te verhogen. Pas wanneer dat gebeurd is, kunnen de prijzen van kraamzorg en verloskunde gelijktijdig vrijgegeven worden in 2013, na een evaluatie in 2012, aldus de minister. “We zijn verheugd met het advies maar denken dat de sector nu al klaar is voor vrije prijzen”, zegt woordvoerder Jaap Knoppert van ActiZ. “We hopen niet dat het sluipenderwijs 2014 wordt. En waarom in dit advies het vrijgeven van de kraamzorg gekoppeld is aan vrije tarieven bij de verloskundige zorg weten wij ook niet. Dat zullen wij bij VWS gaan navragen.”

Vrije prijzen

“Vrije prijzen maken een betere beloning voor de kraamzorg mogelijk in tijden van schaarste op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt of in een bepaalde regio. Er kunnen specifieke investeringen worden gedaan die de kwaliteit van de kraamzorg ten goede komen”, aldus ActiZ. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Achmea geeft Naviva kraamzorg meerjarencontract

Achmea stopt met kraamzorgveiling

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg

NZa voert forse tariefverhoging verkloskunde door

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.