Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acuut ingrijpen Zeeuwse ziekenhuizen niet nodig

Redactie Zorgvisie
De problemen bij het Oosterschelde Ziekenhuis zijn niet zo acuut dat er snel maatregelen getroffen moeten worden. Wel is gebleken dat de raad van bestuur zich de afgelopen jaren te eenzijdig heeft geconcentreerd op een fusie met het Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen. Daardoor is het Oosterschelde Ziekenhuis in een financieel kwetsbare positie gekomen.

Dat heeft het College Sanering Zorginstellingen geconcludeerd. Het college heeft op verzoek van minister Klink van Volksgezondheidonderzocht hoe het ziekenhuis in Goes ervoor staat. Het ministerie heeft de conclusies gisteren bekendgemaakt.

Fusieplan en noodscenario

Klink wil dat de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen binnen vier weken met een uitgewerkt fusieplan komen. Daaruit moet blijken welke investeringen, besparingen en saneringen noodzakelijk zijn. Daarnaast wil de minister een noodscenario zien, voor het geval het samengaan van de twee ziekenhuizen mislukt.

Problemen voorkomen

De ziekenhuizen mikken al sinds 2005 op een fusie. Als gevolg van voortdurende strubbelingen over het samengaan, zijn de directeuren van beide ziekenhuizen vorige maand opgestapt. De kartelwaakhond NMa moet nog een oordeel vellen over de voorgenomen fusie. De afgelopen weken staken geregeld berichten de kop op over een tekort aan geld en bestuurlijke problemen in Goes. Daarop liet Klink onderzoek instellen om eventuele problemen voor te kunnen zijn. (ANP)

Lees meer:

De rapportage van het CSZ

Lees ook:

Pieter Vierhout gaat Zeeuwse ziekenhuizen besturen

Oosterscheldeziekenhuizen financieel het zwakst

CDA: ‘Klink moet ingrijpen bij Zeeuwse ziekenhuizen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.