Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Adelante verwelkomt Henri Plagge als voorzitter raad van bestuur

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Henri Plagge is per 1 mei 2018 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Adelante. Hij volgt Jack Thiadens op, die negen maanden als interimbestuurder werkzaam is geweest.
Adelante
Bestuurder Henri Plagge van Adelente: ‘We willen graag snel mogelijk veilige patiëntenzorg organiseren.’ Foto: Adelante

Henri Plagge is volgens Adelante bij uitstek geschikt voor zijn nieuwe functie. Plagge is aan de Universiteit van Maastricht afgestudeerd als arts en specialiseerde zich daarna als sociaal geneeskundige in Leiden. Hij is werkzaam geweest als stafarts en medisch adviseur in diverse (management)functies bij verschillende organisaties.

Bestuurder Adelante

Henri Plagge is sinds november 2003 actief als bestuurder. Eerst als directeur/bestuurder van de Plaatse, vervolgens na een fusie, als voorzitter Raad van Bestuur van de stichting Lunet zorg en vanaf september 2010 als voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties als bestuurslid, toezichthouder en opleider. ‘Met Henri Plagge halen we een zeer ervaren bestuurder in huis’, zegt Rob van ’t Hullenaar, voorzitter van de raad van toezicht. ‘We zijn daarom zeer verheugd hem te hebben kunnen benoemen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.