Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ en Erasmus MC gaan samen voor volume

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Zeeland en het Erasmus MC in Rotterdam willen de samenwerking uitbreiden. Op het gebied van medisch-inhoudelijke, organisatorische en financiële samenwerking wordt de komende maanden onderzocht wat de mogelijkheden zijn.
ADRZ en Erasmus MC gaan samen voor volume

‘Bij medisch-inhoudelijke samenwerking moet je bijvoorbeeld denken aan de invulling van vacatures voor reumatologen’, zegt ADRZ-woordvoerder Dick Bosscher. ‘We zouden gezamenlijk een reumatoloog kunnen aannemen die een aantal dagen in Rotterdam werkt en een aantal dagen op onze locaties. Op die manier kunnen we bepaalde specialismen behouden voor onze regio omdat we aan de normen kunnen blijven voldoen.’

Financieel voordeel

Financieel liggen de voordelen van samenwerking voornamelijk bij gezamenlijke inkoop, aldus Bosscher. ‘Dat zou een financieel voordeel voor beide partijen kunnen opleveren. Voor ons is in ieder geval het belangrijkste aspect dat we ons achterland vergroten. Je kunt pas zorgen dat jonge artsen bij ons willen werken als je ook bepaalde handelingen mag uitvoeren. Vanwege de nieuwe normen zijn we operaties van maagkanker al kwijtgeraakt. Door ons achterland te vergroten door niet alleen samen te werken met Erasmus, maar ook met Amphia en Bravis, zorgen we ervoor dat we voldoende volume kunnen garanderen en dus cruciale handelingen kunnen blijven doen.’

Erasmus MC

Voor het Erasmus MC is het achterland van Zeeland ook belangrijk om voldoende volume te bereiken. ‘Topfuncties in een academisch ziekenhuis vereisen  steeds hogere volumes. Daarnaast is belangrijk dat we onderzoek en trials kunnen uitvoeren bij een aparte patiëntenpopulatie’, zegt Joyce de Bruijn van het Erasmus MC. ‘Aparte trials in Zeeland bieden ons een academisch voordeel, naast de verwachte voordelen die schaalvergroting zal opleveren bij zorginkoop en patiënten volume.’ Naar verwachting is er rond de zomer van dit jaar voldoende duidelijkheid om de samenwerking concreet gestalte te kunnen geven.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.